maandag, 5. mei 2014 - 13:52 Update: 03-07-2014 0:37

Belgen schikken voor 2,5 miljoen euro met Fyra-bouwer

foto van Fyra | NS
Foto: NS

De Belgische Spoorwegmaatschappij (NMBS) heeft een schikking getroffen met Fyra-bouwer Ansaldo Breda en het moederbedrijf Fin meccanica betreffende de V250 treinen. Dit meldt de NMBS maandag.

De bedrijven zijn tot een schikking gekomen in kwestie over de V250-treinen en de beëindiging van de aankoopovereenkomst. Ansaldo Breda betaalt de NMBS 2,5 miljoen euro.

‘De partijen wensen met een dergelijk akkoord langdurige juridische procedures te vermijden die gedurende jaren energie en geld zouden vergen.

Dit akkoord maakt het voor Ansaldo Breda mogelijk om treinen te verkopen aan andere klanten en om met enkele aanpassingen deze treinen ook geschikt te maken voor andere vereisten en noden van deze klanten.

De overeenkomst stelt ook dat de partijen zich zullen onthouden van verdere financiële claims, inclusief vermeende schade voor beide partijen.

NMBS is ervan op de hoogte dat NS en NSFSC al tot een akkoord zijn gekomen over de V250-treinen en verwijst naar de statements van NS en NSFSC in deze schikkingsovereenkomst.

Categorie: