dinsdag, 2. december 2014 - 9:34 Update: 02-12-2014 14:47

België geschokt na aantreffen lichaam 14-jarige ­Berlaimont in bos

België geschokt na vondst Béatrice ­Berlaimont (14) dood in bos
Foto: Politie
Aarlen

In België heeft een wandelaar maandagmiddag in een bos het stoffelijk overschot gevonden van het 14-jarige meisje uit Aarlen die al zeker 10 dagen spoorloos was verdwenen.

Het gaat om Béatrice ­Berlaimont die op ­vrijdagochtend 21 november naar school was vertrokken maar daar nooit is aangekomen. De verdwijning hield het zuiden van België al die tijd in haar greep. Honderden burgers, militairen en agenten kamden de afge­lopen ­dagen de wijde omgeving tevergeefs uit. ­Ook in het bos, waar ze gisteren is gevonden, is gezocht.

Het parket in Aarlen kon maandagavond over de doodsoorzaak nog weinig toelichting geven tegenover de Belgische media. "Moord, zelfmoord of nog iets ­anders: alle pistes worden onderzocht", luidde het kort. Maar later op de avond werd duidelijk dat het meisje "door opzettelijk ­geweld" om het leven is gebracht. Dat zegt een goed geïnformeerde bron tegenover het Laatste Nieuws.

Vandaag wordt een ­autopsie op het lichaam uitgevoerd en zal er mogelijk meer duidelijkheid komen.

Onderzoeksrechter zaak-Dutroux​

Magistraat Jacques Langlois neemt de leiding in het onderzoek naar het overlijden van Béatrice Berlaimont. Het gaat om dezelfde onderzoeksrechter die in de jaren 90 meewerkte aan het onderzoek rond kinderbeul Marc Dutroux. 

Categorie:
Tag(s):