maandag, 20. januari 2014 - 15:44 Update: 03-07-2014 0:44

Belgische agente blundert bij alcoholcontrole

Foto van alcoholcontrole BOB sleutelhanger | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Een Belgisch echtpaar moest zich afgelopen zaterdagnacht bedwingen om niet in lachen uit te barsten toen zij met hun auto in Edegem in Antwerpen werden aangehouden voor een alcoholcontrole.

Rechts stuur
De agente gebaarde naar de vrouw die links voorin op de passagiersstoel zat om het raam te openen. Belangrijk om te vermelden is dat het hier een auto met een rechts stuur betreft. Haar man zat aan de rechterkant achter het stuur.

De agente vroeg de vrouw of zij alcohol gedronken had waarop de vrouw ontkennend antwoordde en zei alleen muntthee te hebben gedronken. De vrouw moest blazen en er verscheen een ‘S’ op. ‘U bent safe mevrouw’, zei de agente die de vrouw ook nog een BOB-sleutelhanger toestopte. Vervolgens mocht het echtpaar weer verder rijden. 

Gedronken
Haar man die het geheel vanachter het stuur waarnam zei later tegenover Het Nieuwsblad (HNB) dat hij in eerste instantie dacht dat hij er ‘gloeiend bij was’. Hij had volgens eigen zeggen twee Duveltjes en een pintje op maar was toch achter het stuur gekropen.