vrijdag, 10. januari 2014 - 19:17 Update: 03-07-2014 0:44

Belgische motorrijder Eric Palante omgekomen in Dakar Rally

foto van motorrijder Éric Palante
Foto: Archief foto ter illustratie
Brussel

De Dakar-rally kent vandaag met drie doden een trieste dag. Een Belgische motorrijder en twee journalisten kwamen om het leven.

De Belgische motorrijder Éric Palante kwam om tijdens de wedstrijd in Argentinië. De vijftigjarige Luikenaar bereikte donderdagavond de finisch van de vijfde etappe niet. Zijn levenloze lichaam werd vrijdagmorgen pas ontdekt, zo melden Nederlandse Dakar-deelnemers BlikopNieuws. Over de precieze omstandigheden van het overlijden is nog niets bekend. Hij laat een vrouw en vijf kinderen achter.

De twee Argentijnse journalisten die donderdag omkwamen zaten in een auto die door onbekende oorzaak in een ravijn stortte. Het duo nam geen deel aan de rally.

Het Eurol VEKA MAN Rally Team van Peter Versluis laat in een reactie weten met het hele team mee te leven. De Dakar-rally eist met de regelmaat van de klok dodelijke slachtoffers. Sinds de start in 1979 zijn 23 deelnemers overleden tijdens de Dakar.

Door de jaren heen kwamen ook verschillende leden van de organisatie en toeschouwers om het leven. Het totale dodental staat intussen op 65.

Categorie: