donderdag, 28. augustus 2014 - 21:29 Update: 29-08-2014 11:12

Bemande vluchten naar Mars

NASA ontwikkelt nieuwe raket, reisje naar Mars steeds dichterbij
Foto: Frank van den Berg

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft succesvol een test afgerond waarmee een grote stap is gezet richting een bemande vlucht naar Mars.

Afgelopen nacht werd bekendgemaakt dat NASA haar Space Launch System (SLS) gaat bouwen. Dit gaat de grootste draagraket worden die ooit is ontwikkeld. Deze raket heeft twintig procent meer voortstuwingskracht dan de Saturrn V-raket waarmee de VS astronauten op de maan zette. .De NASA geeft voor het eerst toestemming om een raket van dit kaliber te gaan ontwikkelen, zo meldt Scientias.nl op de website. Robert Lightfooat van NASA tegen Scientias.nl: 'We geven nu groen licht voor het volledige traject, waardoor we over twintig jaar mensen naar Mars kunnen sturen.

In eerste instantie wordt een SLS-raket ontwikkeld met een draagkracht van 70 metrische ton (70.000 kilogram).Daarmee worden de komende jaren diverse tests uitgevoerd. Deze klein versie moet in staat zijn om een onbemande capsule in de baan om de aarde te brengen. Deze versie van de SLS-raket moet in november 2018 klaar zijn. Later wordt het vermogen opgevoerd naar 130.000 kilo en kan het mensen naar Mars en asteroïden brengen.

Categorie:
Tag(s):