maandag, 17. november 2014 - 16:20 Update: 17-11-2014 17:41

Bergen wrakstukken MH17 sneller afgerond

Ook maandag wrakstukken en stoffelijke resten MH17 geborgen
Foto: YouTube
Donetsk/Den Haag

Maandag zijn er opnieuw wrakstukken van vlucht MH-17 geborgen op de rampplek in Oost-Oekraïne. Tijdens de bergingswerkzaamheden zijn ook stoffelijke resten gevonden. Dit meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie maandagmiddag.

Volgens Joustra, voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, zal het bergen van de wrakstukken van vlucht MH17 sneller zijn afgerond dan eerst werd aangenomen. Naar alle waarschijnlijkheid zijn er nog 5 dagen nodig, zo liet Joustra maandag weten tegenover de NOS.

Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn de bergingswerkzaamheden goed verlopen. De geborgen wrakstukken zijn naar het treinstation van Torez gebracht en daar gedeeltelijk al op treinwagons geladen. Op een later moment zullen de geborgen wrakstukken per trein naar Charkov worden vervoerd. De berging wordt morgen voortgezet als de omstandigheden dat toelaten. De veiligheidssituatie is en blijft fragiel.

Leden van de Nederlandse repatriëringsmissie borgen de stoffelijke resten die tijdens de bergingswerkzaamheden werden gevonden. In Charkov vindt eerst een forensische check plaats. De stoffelijke resten keren op een nog nader te bepalen moment terug naar Nederland.

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):