vrijdag, 11. april 2014 - 20:12 Update: 03-07-2014 0:38

Beslag gelegd op inboedel WKE Emmen

Emmen

De belastingdienst is vrijdagmorgen begonnen met de inbeslagname van de inventaris van voetbalvereniging WKE in Emmen. De club heeft een belastingschuld van 400.000 euro die niet voldaan kon worden.

De club heeft nog een poging gedaan om een regeling met de belastingdienst te treffen door 40.000 euro te betalen. Omdat de schuld inmiddels door de rente is opgelopen tot 570.00 euro, ging de belastingdienst niet akkoord.

De gehele inboedel van de kantine, kleedkamers en businessruimte werd leeggehaald. Ook de stoeltjes van de tribune werden verwijderd. 

Er keken rond de 300 WKE supporters en spelers toe hoe hun club werd ontmanteld. Toen men ook de dug-outs en doelen wilde weghalen, raakte de gemoederen enigszins verhit. Door tussenkomst van zanger Jannes, zag de belastingdienst hiervan af.

Op een blokkade van de ingang van het sportpark na, is de ontruiming rustig verlopen. De in beslaggenomen spullen van WKE worden op 25 april geveild. Advocaat Rob Geene van WKE noemt de inbeslagname "buiten proportie".