donderdag, 16. januari 2014 - 16:21 Update: 03-07-2014 0:44

Beste ezelsbruggetje voor nieuwe IBAN van Giro555 gekozen

Beste ezelsbruggetje voor nieuwe IBAN van Giro555 gekozen
Amsterdam

Nederland, geef acht! In Nood Gul Bijschrijven op 7 nullen en 3 vijven. De inzending van Toos Smit en Rik van den Broeke is gekozen als beste ezelsbruggetje voor de nieuwe IBAN van Giro555.

Per 1 februari gaat iedereen in Nederland over op IBAN. Ook het bekende rekeningnummer 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties verandert in een achttiencijferige code: NL08 INGB 0000 0005 55. Na een oproep van Giro555 aan Nederlanders om te helpen een ezelsbruggetje te vinden, kregen zij honderden reacties. Een vakjury boog zich over de inzendingen.

'Een ezelsbruggetje is goed als het een hulpje is dat ik heel makkelijk kan onthouden. Oftewel KISS: keep it stupid simple', licht jurylid Johan Coops, account directeur van reclamebureau FHV BBDO de keus van de jury toe.

De overweldigende hoeveelheid inzendingen getuigt volgens de reclameman van een grote maatschappelijke betrokkenheid in Nederland. 'Indrukwekkend dat zoveel mensen hun creativiteit inzetten voor het goede doel.'

Ook jurylid Bernard Juffermans, leider van de Overopiban-campagne van De Nederlandsche Bank, vindt het 'geweldig' dat zoveel mensen 555 een warm hart toedragen. 'Elke actie die bijdraagt aan het minimaliseren van het risico op minder opbrengsten voor goede doelen in relatie tot IBAN, juich ik toe.'

Provincie: