woensdag, 1. oktober 2014 - 16:30 Update: 01-10-2014 17:04

Bestuurder monstertruck Haaksbergen vrijgelaten

Chauffeur monstertruck wordt in vrijheid gesteld
Foto: Archief MV
Arnhem

De bestuurder van de monstertruck die afgelopen zondag betrokken was bij het dodelijke incident in Haaksbergen, wordt woensdag in vrijheid gesteld. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdagmiddag bekendgemaakt.

'De man blijft wel verdachte', aldus het OM. Het OM Oost-Nederland, dat leiding geeft aan het onderzoek, is van oordeel dat er geen juridische gronden zijn om de man voor te geleiden bij de rechter-commissaris.

Dit juridische oordeel doet niets af aan de enorme impact die het incident in Haaksbergen heeft gehad voor de slachtoffers, nabestaanden en overige betrokkenen.

Het onderzoek naar het incident gaat verder. Het onderzoek richt zich op de rol van de bestuurder en de technische staat van het voertuig, de vergunningverlening en de organisatie van het evenement. Gezien de complexiteit van het onderzoek verwacht het Openbaar Ministerie dat er nog wel enige tijd overheen gaat alvorens met resultaten naar buiten kan worden getreden.

100 getuigen
Bij de politie hebben zich bijna honderd getuigen van het incident gemeld. Deze getuigen zullen komende dagen schriftelijk benaderd worden. Vervolgens wordt een inventarisatie gemaakt welke getuigen nader gehoord gaan worden.

Provincie:
Tag(s):