vrijdag, 10. oktober 2014 - 12:35 Update: 10-10-2014 13:52

Bestuurder na inrijden op Defensie-studenten nog niet opgespoord

'Inrijden op Defensie-studenten een ongelukje'
Foto: Archief EHF
Deurningen

Het inrijden op een groep defensie-studenten van ROC van Twente in Almelo op de Oldenzaalsdijk in Deurningen is volgens de politie 'een ongelukje'. Dit meldt de politie vrijdag.

De zes studenten liepen op donderdag 2 oktober twee aan twee in camouflage uniform rechts langs de Oldenzaalsedijk. Hun instructeur liep achter de groep. Een naderende automobilist reed de groep bijna aan, maar ontweek de groep op het laatste moment. Er is niemand geraakt. De instructeur heeft nog geprobeerd de automobilist te laten stoppen, maar deze reed door. De geschrokken studenten en instructeur belden de politie, die een onderzoek instelde.

Uit het onderzoek, uitgevoerd samen met de marechaussee, blijkt volgens de politie dat het weliswaar om lomp en gevaarlijk rijgedrag ging, maar zeer waarschijnlijk niet om een gerichte actie. Dit blijkt uit de verklaringen van de studenten en instructeur, en de wegsituatie.

Ondanks de nodige zoekslagen op basis van de omschrijving van de auto, is het de politie tot op heden helaas niet gelukt om de automobilist op te sporen.

Provincie:
Blik op 112: