zondag, 23. maart 2014 - 14:02 Update: 03-07-2014 0:39

Beveiliger (18) met mes neergestoken door betrapte winkeldief

Foto van gewonde op brancard | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Breda

Zaterdagmiddag heeft een betrapte winkeldief in de Mediamarkt in Breda een 18-jarige beveiliger neergestoken. Dit meldt de politie zondag.

De politie is nog altijd op zoek naar verdachte van de steek partij van de Mediamarkt aan de Kruisvoort in Breda. 'Het 18-jarige slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar en met hem gaat het naar omstandigheden goed', aldus de politie.

Gevecht
Zaterdagmiddag rond 13.15 uur merkte de 18 jarige beveiliger dat een man zonder te betalen langs de kassa van de elektronicawinkel liep. Direct ging hij achter de winkeldief aan, daarbij op de voet gevolgd door twee collega's. Eenmaal buiten op de openbare weg wist de beveiliger de winkeldief te achterhalen en wilde hij hem aanhouden. De verdachte kwam echter meteen in verzet en tijdens het gevecht dat ontstond trok de hij een mes. Daarmee stak hij het slachtoffer in het bovenlichaam.

Vlucht
Terwijl de hulpdiensten zich om de gezondheidstoestand van het slachtoffer bekommerde, zette de politie massaal in op de zoektocht naar de verdachte. Daarvan was inmiddels bekend dat hij op een fiets de wijk Princenhage in was gereden. Met verschillende politievoertuigen en een speurhond werd naar de man gezocht. Ook werd een burgernet melding uitgedaan. Helaas tevergeefs; de verdachte werd niet meer gevonden. Wel werd een fiets aangetroffen die mogelijk door de dader was gebruikt.

Onderzoek
De politie gaat zondag onverminderd door met het onderzoek naar de dader van deze poging tot moord c.q. doodslag. Naast de mogelijke sporen op de fiets, worden daarin ook getuigenverklaringen betrokken. Meent u iets gezien te hebben van dat ons daarbij kan helpen? Bel dan met 0900-8844.