zondag, 2. maart 2014 - 10:36 Update: 03-07-2014 0:41

Bewoner verjaagt gewapende inbrekers met zoutzuur

Foto van inbraak | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Een 53-jarige man en 47-jarige vrouw werden zaterdag 1 maart het slachtoffer van een overval door drie mannen op hun woning aan de De Bullstraat in Den Haag. Een 27-jarige man en een 37-jarige man werden enige tijd later aangehouden op verdenking van het plegen van de woningoverval.

Omstreeks 16.15 uur werden de slachtoffers in hun woning in de De Bullstraat overvallen door drie mannen. Hierbij bedreigden zij hen met een vuurwapen. Er onstond een vechtpartij tussen twee overvallers en het mannelijke slachtoffer. Hij zag kans om zich te verdedigen door een flesje met zoutzuur in de richting van de overvallers te gooien. Hierbij raakte het slachtoffer en waarschijnlijk één van de overvallers licht gewond. Hierna vluchtten zij weg in de richting van de Laakkade. De overvallers wisten enkele goederen weg te nemen.

Aanhoudingen
Alle beschikbare eenheden gingen direct ter plaatse en keken uit naar de verdachten. Enige tijd later wisten zij de twee verdachten aan te houden. Ook werd de vermoedelijke vluchtauto aangetroffen en in beslag genomen. De derde verdachte werd niet meer aangetroffen. Vermoedelijk is deze verdachte in aanraking gekomen met het zoutzuur.

Provincie:
Tag(s):