maandag, 10. november 2014 - 20:28 Update: 10-11-2014 21:55

Bewoner zorgcentrum aangehouden voor brandstichting

Gewonden door brand verzorgingstehuis in Tiel
Foto: fbf
Tiel

In een afdeling van zorgcentrum Vrijthof in Tiel heeft vanmiddag een korte, hevige brand gewoed. Alle 22 bewoners van deze afdeling werden geëvacueerd. Al snel na het blussen van de brand, rees het vermoeden dat de brand is aangestoken. Een bewoner is aangehouden.

De aangehouden verdachte is een bewoner van één van de 22 kamers voor jonggehandicapten van de instelling. De brand brak uit in een van deze kamers en zorgde voor flinke brand- en rookschade. Zes appartementen zijn onbewoonbaar verklaard. De tweeentwintig jongeren zijn in een ander gedeelte van de zorginstelling ondergebracht. Naar verwachting zijn de andere appartementen binnen een week weer in gebruik te nemen.

Zes personeelsleden van de instelling zijn met ademhalingsklachten naar het ziekenhuis vervoerd. In de loop van de avond konden vijf medewerkers weer naar huis. Een persoon is in het ziekenhuis opgenomen ter observatie. Vrijthof is gespecialiseerd in in revalidatie, verpleeghuiszorg en zorg voor dementerende ouderen en biedt ruimte aan zo’n 200 cliënten.

De precieze oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):