zondag, 19. januari 2014 - 0:14 Update: 03-07-2014 0:44

Bewoners opgeschrikt door XTC lab midden in woonwijk Hoensbroek

Foto van forensisch en recherche onderzoek | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Hoensbroek

Zaterdagavond is een actief drugslab ontmanteld bij een woning aan de Nieuwstraat in Hoensbroek. Dit meldt de politie zondag.

'De politie en brandweer kwamen op het spoor van het laboratorium via meldingen over rook- en brandontwikkeling rond 18.30 uur', aldus de politie.

Al snel bleek dat er geen sprake was van brand maar van een actief drugslaboratorium wat in de problemen zat. In verband met de veiligheid van de omwonenden en de aanwezige hulpverleners werd de situatie bevroren, in afwachting op de komst van specialisten. Een 33-jarige Hoensbroekenaar die in het pand aanwezig was is aangehouden.

Veiligheid voorop

De brandweer heeft de hele avond metingen verricht rondom de betreffende woning. Daaruit is gebleken dat de situatie de hele avond veilig en stabiel is geweest. De buurtbewoners worden op dit moment persoonlijk geinformeerd over de situatie. Inmiddels is gestart met de ontmanteling van het laboratorium. Ook wordt nog onderzocht welke drugs werden geproduceerd. Het laboratorium zat gevestigd in een aanbouw achter de woning.

NB Het is op dit moment nog onduidelijk of de aangehouden verdachte ook bewoner van het pand is.

Provincie: