zaterdag, 8. november 2014 - 16:59 Update: 08-11-2014 20:28

Bijna 160.000 handtekeningen voor goede zorg

zorg, abvakabo fnv, medisch
Foto: Archief FBF
Den Haag

Zaterdagmiddag zijn bijna 3000 actieve FNV leden in Den Haag bij elkaar gekomen om te demonstreren voor goede zorg.

Voorafgaand aan de demonstratie werden tijdens een actiebijeenkomst 159.000 handtekeningen voor goede zorg overhandigd aan de aanwezige politici Lea Bouwmeester (PvdA), Linda Voortman (GroenLinks) en Tineke Slagter (SP). Ook namen alle aanwezigen zorgverleners een videoboodschap op voor de Eerste Kamer waarin ze de senatoren opriepen om tegen de Wet Langdurige Zorg te stemmen. 

Klokkenluider Oude Nijhuis houdt toespraak

FNV-voorzitter Ton Heerts gaf aan dat de hele FNV achter de strijd voor goede zorg staat. ,,We worden geregeerd door boekhouders. Het moet weer gaan om mensen. Het moet weer gaan om goede zorg'', aldus Ton Heerts.

Bijzondere gast was de heer Oude Nijhuis. Deze mantelzorger vertelde afgelopen week in het programma Pauw over wat er mis gaat in de zorg voor zijn vrouw. Hij kreeg een staande ovatie van de aanwezige zorgmedewerkers en een gouden strijd voor zorg speld. Ook medewerkers van de betreffende zorginstelling, WZH, waren aanwezig. Alle aanwezige zorgverleners herkenden zich in de verhalen en staken hun collega’s een hart onder de riem.

Door met acties

Tevens hebben de zorgmedewerkers plannen gemaakt voor vervolgacties voor wanneer de Eerste Kamerleden tóch instemmen met de Wet Langdurige Zorg. Zij zullen een grote Volkspetitie starten om een groot maatschappelijk debat over de zorg los te maken, waarin iedereen zich kan uitspreken. Tevens zullen zorgmedewerkers vast gaan leggen wat er op dit moment allemaal mis gaat in de zorg, zodat hier op een later moment in een parlementaire enquête gebruik van kan worden gemaakt. Daarnaast zullen de zorgverleners lokaal volop doorgaan met acties tegen het verlies aan zorg en banen in de zorg.

 

Provincie:
Tag(s):