dinsdag, 20. mei 2014 - 10:10 Update: 03-07-2014 0:36

Bijna elke week brand in geluidswal A2

foto van A2 | fbf
Foto: fbf
Nieuwegein

In de afgelopen vijf weken is maar liefst vier keer brand gesticht in een geluidswal van de snelweg A2 aan de Zandveldseweg.

Op vrijdagavond 18 april rond 23.00 uur werd brand gesticht in het scherm. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat meerdere grote kunststofruiten van het scherm verloren gingen. In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 april rond 03.00 uur sloegen brandstichters opnieuw toe. Weer kwam de brandweer snel in actie, waardoor het vuur vlug onder controle was, maar de schade was wederom groot. Op woensdagavond 30 april, tegen middernacht, (nacht van woensdag 30 april op donderdag 1 mei) sloeg men voor de derde maal toe. Ook nu ging meerdere kunststofruiten in vlammen op. De vierde keer gebeurde in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 mei. Rond 04.00 uur sloegen de vandalen toe en kregen brandweer en politie de melding dat het geluidscherm weer in brand stond.

Mogelijk jeugdige verdachten
Opvallend is dat de brandstichtingen meestal in het weekend of, in één geval, doordeweeks in een schoolvakantie (woensdagavond 30 april tegen middernacht) plaatsvonden. Het is dus goed mogelijk dat het om jeugdige verdachten gaat, die mogelijk voor of na een avondje stappen de branden hebben gesticht. Die gedachte wordt ondersteund door het feit dat bij één van de brandstichtingen getuigen twee jongens in donkere kleding weg hebben zien fietsen.

Fors schadebedrag
De totale schade bedraagt inmiddels vele tienduizenden euro’s. Bij het bekend worden van de verdachte(n), zal die schade op hem/hen, of bij minderjarigheid op hun ouders, worden verhaald.

Provincie:
Blik op 112: