woensdag, 25. juni 2014 - 8:43 Update: 03-07-2014 0:34

Bijt-incident Suarez door FIFA onderzocht

foto van Suarez | FIFA
Foto: Fifa
Brazilië

(ElfVoetbal) Het WK voor Luis Suarez is voorbij. De FIFA heeft officieel een onderzoek geopend naar de bijtende spits van Uruguay.

"Vanwege het overtreden van artikel 48 en/of artikel 57 van de disciplinaire code van het WK is een onderzoek geopend naar Luis Suarez." Gisteravond (dinsdag) beet de aanvaller, in dienst van Liverpool, in de schouder van Giorgio Chiellini. Een incident dat door scheidsrechter niet werd opgemerkt.

Sterker nog. Enkele minuten later werkte Diego Godin aan de andere kant met zijn schouder de 1-0 binnen. Daardoor strandde Italië na drie duels op het WK en plaatste Uruguay zich voor de achtste finales. Voor 24.00 uur vanavond (woensdag) moet Uruguay bewijsmateriaal aanleveren, wat diens onschuld zou uitwijzen.

Voor Suarez was het al de derde keer dat hij werd bestraft vanwege bijten. Eerder waren Otman Bakkal (PSV, zeven wedstrijden schorsing) en Branislav Ivanovic (Chelsea, tien wedstrijden schorsing) het slachtoffer. Waarschijnlijk krijgt Suarez nu opnieuw een lange schorsing, waardoor zijn WK erop zit.

Categorie:
Tag(s):