maandag, 1. december 2014 - 14:43 Update: 01-12-2014 16:28

Blok stopt 35 miljoen euro in energiebespaarfonds voor VvE's

Blok stopt 35 miljoen euro in energiebespaarfonds voor VvE's
Foto: RVD
Den Haag

Minister Blok heeft een energiebespaarfonds van 35 miljoen euro aangekondigd waardoor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) voordelig geld kunnen lenen voor isolatiemaatregelen. Dit meldt Vereniging Eigen Huis (VEH) maandagmiddag.

Daarnaast worden bezitters van appartementen uiterlijk per 2017 verplicht om maandelijks geld te storten in de kas van hun Vereniging van Eigenaren (VvE). De woonlasten zouden hierdoor met enkele tientjes per maand kunnen stijgen.

Blok licht zijn plannen maandagmiddag toe op het jaarcongres van VvE Belang, de koepel van VvE's. Hij hoopt op deze manier verloedering tegen te gaan en onwillige eigenaren te dwingen mee te betalen aan het onderhoud van hun complex.

Wanbetalers

Volgens de minister functioneert een derde van de 125.000 VvE’s in ons land niet of nauwelijks en dat gaat ten koste van het onderhoud en van de leefbaarheid in de buurt. Vereniging Eigen Huis staat positief tegenover het plan van Blok.

Het is goed dat VvE-leden nu de mogelijkheid krijgen om naar de rechter te stappen om een betaling van wanbetalers af te dwingen, vindt Arianne Timmerman, juridisch specialist bij de vereniging. ‘Maar we vinden niet dat de overheid zelf een VvE voor de rechter mag slepen als een minimaal bedrag ontbreekt. Dat moet je in deze tijd van deregulering niet willen.

Provincie:
Tag(s):