donderdag, 24. april 2014 - 13:03 Update: 03-07-2014 0:37

Bod van half miljard euro voor AC Milan

Foto van voetbal zwart rood | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Milaan/Italië

(Elfvoetbal) Peter Lim, een Singaporese miljardair, heeft een bod van 500 miljoen euro gedaan op voetbalclub AC Milan.

Dat meldt de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport. De miljardair bood eerder deze maand ook al 300 miljoen euro voor 51 procent van de aandelen. Maar die aanbiediing werd door mede-directrice Barbara Berlusconi resoluut afgewezen.

Lim is goed bevriend met Erick Thohir, sinds september 2013 voor 70 procent eigenaar van Internazionale. Lim wil volgens de roze sportkrant eenzelfde constructie. Ondertussen is AC Milan ook in onderhandeling over de verkoop van de aandelen aan Zong Quinghou, de op één na rijkste man van China.

Toch zouden Silvio en Barbara Berlusconi niet geïnteresseerd zijn in de verkoop van de meerderheid van de aandelen. Barbara zei afgelopen maand over het eerste bod van Lim dat '300 miljoen euro hooguit genoeg is voor 30 procent van de aandelen en niet voor de 51 procent die hij wilde'.

Berlusconi
De familie Berlusconi is al sinds 1986 eigenaar van AC Milan. De waarde van de club wordt geschat op zo'n 668 miljoen euro. Na een inhaalrace onder trainer Clarence Seedorf is de ploeg inmiddels in de Serie A op de zesde plaats beland. Daardoor blijft de hoop op Europees voetbal vol in leven.

Categorie:
Tag(s):