zondag, 20. april 2014 - 22:02 Update: 03-07-2014 0:37

De Boer: Afschuwelijk Ajax

Foto van Frank de Boer | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) Eén grote nachtmerrie voor Ajax-trainer Frank de Boer zondagavond.

De coach zag zijn ploeg hopeloos falen in de KNVB bekerfinale tegen PEC Zwolle (5-1 nederlaag). Daarnaast misdroegen zo'n honderd supporters zich door vuurwerk op het veld te gooien.

De coach was niet blij met het gedrag van de fans. "Het is schandalig wat hier is gebeurd, dit heeft niets met voetbal te maken. Ze brengen Ajax in diskrediet, terwijl wij juist een goede uitstraling voor de club willen. Ik keur deze actie echt verschrikkelijk af."

"Er waren een paar honderd supporters afschuwelijk en ik heb ook een heel afschuwelijk Ajax gezien", vervolgde De Boer zijn verhaal. De Amsterdammers kwamen na drie minuten nog wel op voorsprong. "We kwamen heel mooi op 1-0, maar als je dan ziet hoe wij daarna twee doelpunten weggeven... Dat was typerend voor de hele wedstrijd. We hebben gewoon niet goed verdedigd en als team gefaald. De eerste vier kansen van PEC leverden vier doelpunten op."

"Uiteindelijk mogen we nog blij zijn dat het geen 7-1 is geworden. Er moet een hartig woordje gesproken worden en daarna gaan we de boel weer oplappen. Zondag staat er namelijk weer een heel belangrijke wedstrijd op het programma, waarin we minimaal een punt moeten pakken om kampioen te worden", besluit de coach zijn verhaal.

Categorie:
Tag(s):