dinsdag, 15. april 2014 - 10:34 Update: 03-07-2014 0:38

De Boer ziet Sneijder en Van der Vaart voorlopig niet terugkeren

Foto Frank de Boer | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) Frank de Boer gaat er van uit dat ex-Ajacieden Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart voorlopig niet terugkeren bij Ajax.

Nog afgezien van het financiële verhaal ziet de succestrainer voorlopig nog geen rol voor de exponenten van de eigen jeugdopleiding.

Sowieso verwacht De Boer dat beide spelers niet meer als middenvelder kunnen worden ingezet. Tegen AD Sportwereld zegt hij: "Als pure middenvelders zie ik ze niet meer. Ik heb heel veel respect voor hen, maar in de manier waarop wij nu spelen, kunnen zij dat in mijn ogen niet meer opbrengen."

"Alleen misschien incidenteel. In dat geval zou Van der Vaart bij ons goed als een soort valse spits kunnen spelen, als een slim aanspeelpunt. Sneijder zou heel goed hangend vanaf de zijkant kunnen spelen."

Of het er in de toekomst nog wel een keer van komt, kan De Boer niet voorspellen. In het huidige beleid van de Amsterdammers wordt er zeker wel belang gehecht aan het rondlopen van enkele routiniers in de verder zeer jonge selectie. Daarom wil de club ook graag verder met Christian Poulsen.

"Spelers van die leeftijd kunnen natuurlijk wel iets toevoegen aan een jong elftal, met al hun ervaring. Sneijder en Van der Vaart zijn wel spelers die daarvoor in aanmerking komen, al ben ik er nog niet helemaal uit wanneer daar een goed moment voor is. Nee, contact is er niet geweest."

Categorie: