dinsdag, 14. oktober 2014 - 9:37 Update: 14-10-2014 19:47

Boete van 375.000 euro voor late melding Charlene de Carvalho-Heineken

Charlene de Carvalho-Heineken krijgt boete van 375 duizend euro
Foto: Archief FBF
Zoeterwoude

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft bestuurder Charlene de Carvalho-Heineken van Heineken Holding een boete opgelegd van 375 duizend euro.

De AFM heeft vastgesteld dat mevrouw De Carvalho-Heineken in de periode van 9 september tot en met 20 december 2013 ten aanzien van 61 transacties van L’Arche Green N.V in aandelen in Heineken Holding N.V.niet onverwijld aan haar meldplicht aan de AFM heeft voldaan.

L’Arche Green N.V. is een vennootschap waarin mevrouw De Carvalho-Heineken een meerderheidsbelang heeft. Zij heeft deze transacties pas op 30 december 2013 bij de AFM gemeld.

Doordat De Carvalho-Heineken herhaaldelijk niet tijdig heeft gemeld dat haar middellijke belang en zeggenschap in de onderneming was toegenomen, is beleggers de mogelijkheid ontnomen om (juist) geïnformeerd en onderbouwd een beoordeling te maken van de financiële instrumenten met betrekking tot Heineken Holding N.V.

De AFM heeft de boete, die oorspronkelijk 500 duizend euro bedraagt bijgesteld naar 375 duizend euro. De korting komt voort uit het fijt dat L’Arche Green N.V in een persbericht heeft aangekondigd tot aankoop van aandelen van Heineken Holding.

Provincie:
Tag(s):