vrijdag, 28. februari 2014 - 13:34 Update: 03-07-2014 0:41

Boëtius, Klaassen, Promes en Rekik debuteren in Oranjeselectie

Foto van Van Gaal | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Zeist

Bondscoach Louis van Gaal heeft Jean Paul Boëtius (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax) Quincy Promes (FC Twente) en Karim Rekik (PSV) opgenomen in de 23-koppige selectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd met Frankrijk. Voor het kwartet betekent dit de eerste uitverkiezing voor Oranje.

Boëtius (19) speelde tienmaal in Onder 17, vier keer in het Beloftenelftal en kwam zeven keer voor Jong Oranje uit. Voor alle drie teams was hij eenmaal trefzeker. De 21-jarige Klaassen begon zijn interlandcarrière bij Onder 16 (vijf caps, vier doelpunten). Vervolgens speelde hij voor Onder 17 (11/1) en Onder 19 (9/2). Voor Jong Oranje verscheen hij vier keer binnen de lijnen. Promes (22) droeg zestien keer het Oranjetricot. De aanvaller speelde zeven wedstrijden voor Jong Oranje, waarin hij twee keer scoorde, behaalde vier caps in het Beloftenelftal (één doelpunt) en kwam vijf keer uit in Onder 19. PSV-verdediger Karim Rekik (19) doorliep de nationale teams Onder 16 jaar (zes duels), Onder 17 (achttien optredens, één goal) en Onder 19 (twaalf caps, één doelpunt).

Van de voorlopige selectie, die uit 33 spelers bestond, doet Van Gaal geen beroep op Jeffrey Bruma, Leroy Fer, Nigel de Jong, Siem de Jong, Tim Krul, Luciano Narsingh, Davy Pröpper, Maarten Stekelenburg, Kenneth Vermeer en Stefan de Vrij.

Nederland komt woensdag 5 maart in actie in het Stade de France in Saint-Denis. Vanaf 21.00 uur wacht daar de nationale equipe van Frankrijk. In de bijlage de complete selectie en het programma van Oranje in aanloop naar de oefeninterland tegen Frankrijk.

Categorie:
Tag(s):