donderdag, 5. juni 2014 - 14:09 Update: 03-07-2014 0:35

Bonden en werkgevers sluiten akkoord mbo personeel

Foto van leraar | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van leraar | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Utrecht

De MBO Raad en de bonden hebben gisteravond een onderhandelaarsakkoord gesloten over een cao voor werknemers in het mbo. Wanneer de achterban van de Raad en de bonden akkoord gaan, gaat de nieuwe cao vanaf 1 augustus 2014 in.

In het akkoord zijn afspraken gemaakt over een duurzame inzetbaarheidsregeling voor alle werknemers, loonsverhoging en de aanpak van de werkdruk. Daarnaast is besloten om de huide seniorenregeling (BAPO) van 1 augustus zal verdwijen. Hiervoor komt nieuwe sturcturele seniorenregeling voor in de plaats. Voor de gebruikers en rechthebbende zal een overgangsregelig komen.

De loonsverhoging zal 1,2 procent zijn, net als in het voortgezet onderwijs. Daarnaast vinden werkgevers en vakbonden het beide belangrijk dat de onderwijsteams aan zet zijn bij de verdeling van de taken. Bij de werkverdeling kunnen onderwijsgevenden met een volledige baan 1200 klokuren per jaar worden ingezet op de uitvoering van onderwijstaken. Daar zal ook voldoende budget voor zijn. De resterende 459 uur kunnen onderwijsgevenden ingezet worden voor overige taken.  

Provincie:
Tag(s):