zondag, 22. juni 2014 - 9:48 Update: 03-07-2014 0:34

Botten menselijk been gevonden door wandelaar

Foto van forensisch onderzoek politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF

In het Limburgse Gronsveld heeft een wandelaar beenderen gevonden die waarschijnlijk van een mens zijn. Dit meldt de politie.

Menselijk been
Nader onderzoek wijst uit dat het hier gaat om enkele skeletdelen van het menselijk been.

Na overleg met het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) is besloten dat de resten maandag naar het NFI zullen gaan. Daarnaast is in datzelfde overleg afgesproken dat de omgeving van de vindplaats zou worden gescand en dat een berg met een paar kuub grond die in de buurt lag, zou worden doorzocht.

Dit laatste omdat de ervaring is dat het aantreffen van menselijke botresten vaker samenhangt met graafwerkzaamheden. In dit geval werd bij het onderzoeken van de berg grond niets aangetroffen. Ook de scan leverde geen bijzonderheden op.


NFI-onderzoek
Het NFI zal dateringsonderzoek op de botten toepassen en daarnaast kijken of er iets kan worden gezegd over het geslacht van de persoon, of nog DNA-onderzoek mogelijk is en of er een leeftijdsbepaling kan worden gedaan.

Tanja Groen
In de omgeving van Gronsveld is in 1993 de toen 18-jarige Tanja Groen verdwenen. De studente ging op haar fiets van Maastricht naar Gronsveld, maar is hier nooit aangekomen.


Ondanks aandacht van het tv programma TROS en een beloning, is het lichaam van Tanja nooit gevonden. 

Hoe lang het onderzoek naar de botten in beslag zal nemen is niet bekend.

Provincie: