zaterdag, 3. mei 2014 - 16:36 Update: 03-07-2014 0:37

Bouwbedrijf legt beslag op salaris Wesley Sneijder

Foto Wesley Sneijder | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Bouwbedrijf STB Exclusive Projects heeft beslag laten leggen op het huis van Yolanthe's moeder in Hilversum en op het salaris van haar man Wesley Sneijder bij de KNVB.

De eigenaar van het bedrijf, Jeroen Nuijten,  heeft dat aan de De Telegraaf laten weten, zo schrijft de krant zaterdag.

Het stel had het bouwbedrijf ingehuurd om van hun huis op Ibiza een droompaleisje te maken. Maar Wesley en Yolanthe hebben plotseling de stekker uit het project en de ooit zo goede samenwerking getrokken. Voor de aannemer is het uitgelopen op een financiële nachtmerrie. De klus zou geannuleerd zijn zonder de gemaakte kosten te betalen. Nuijten in de krant: 'Ik heb eerder al aangekondigd naar de rechter te zullen stappen, maar er is geen enkele poging ondernomen om de zaak in der minne te schikken.' En verder zegt hij: 'Ik ben al 20 jaar ondernemer en heb veel meegemaakt, maar dit is geen prettige situatie. Wesley en Yolanthe moeten volwassen worden en tot een goed gesprek komen. Dan kunnen we er op een fatsoenlijke manier uitkomen. Maar doordat zij niks van zich laten horen, heb ik geen keuze.'

Volgens Nuijten heeft de rechter naar de zaak gekeken en is er bepaald dat er direct beslag mocht worden gelegd. Nuijten in de krant: 'Dit geeft aan dat er een stevige kern van waarheid aan deze zaak zit. De rechter gaat geen verlof verlenen aan een luchtkasteel!' Jeroen Nuijten, eigenaar van het bouwbedrijf, is geraakt door de hele situatie, maar blijft professioneel. 'Het is heel vervelend, maar wij schakelen verder. Dit moet juridisch worden afgewikkeld. Hopelijk leren Wesley en Yolanthe hier iets van, en lossen ze het in het vervolg anders op. Er zijn mensen die dit niet accepteren, ook al zijn ze bekende Nederlanders!"