maandag, 17. november 2014 - 12:53 Update: 17-11-2014 12:55

Brabant opnieuw opgeschrikt door diverse dumpingen van drugsafval

Chemische reactie in vaten bij Akzo Nobel in Wapenveld
Foto: Archief FBF.nl
Tilburg

Het afgelopen weekend is op vier locaties drugsafval aangetroffen. Het gaat om dumpingen in Tilburg, Rijen, Oud-Gastel en Biest-Houtakker.

Zondagmiddag 16 november 2014 werd omstreeks 14.00 uur gemeld dat er aan de Biestsestraat in Biest-Houtakker, in de bosschages grenzend aan een parkeerplaats aan de achterzijde van de kerk, 20 jerrycans waren gedumpt. Agenten zagen dat de meeste vaten gevuld waren met een vloeistof. Ook roken de dienders een sterke chemische lucht. Het gaat vermoedelijk om drugsafval. Een forensisch rechercheur heeft een sporenonderzoek ingesteld en foto's gemaakt. Ook een medewerker van de gemeente kwam ter plaatse. Hierna is het afval door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd.

Overige dumpingen

Aan de Rijksweg in Rijen werden zondagmiddag in de berm nabij het hekwerk van de Vliegbasis een veertigtal plastic kannen aangetroffen. Daarvan hadden er 23 het opschrift zoutzuur. De jerrycans waren afgesloten. Ook hier heeft de technische recherche een onderzoek ingesteld waarna de vaten in opdracht van de gemeente werden geruimd. Zaterdagmiddag werd aan de Hoevenseweg in Tilburg en aan de Sint Maartenstraat in Oud Gastel ook al drugsafval aangetroffen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):