woensdag, 26. maart 2014 - 13:59 Update: 03-07-2014 0:39

Brand bij zwembadbouwer in Venray onder controle

Foto van zwarte rookwolk bij brand | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Venray

De brandweer heeft de zeer grote uitslaande brand in Venray sinds halverwege de woensdagmiddag onder controle. Om 15.07 uur werd het sein 'Brand Meester' gegeven.

De rookontwikkeling is aanzienlijk minder geworden maar kan de komende uren een hinderlijke geur en/of stankoverlast veroorzaken. Hiervoor blijft het advies 'ramen en deuren sluiten' vooralsnog van kracht.

In de directe omgeving zijn asbestdeeltjes aangetroffen.Een klein aantal bedrijven, die dit betreft, wordt rechtstreeks geïnformeerd. De omgeving is afgezet en voor het opruimen worden de benodigde maatregelen getroffen.

De omliggende woonwijken hebben door deze brand geen gevaar opgelopen. 

Woensdag brak aan het begin van de middag rond 12.05 uur in het Limburgse Venray op het industrieterrein een zeer grote brand uit bij een bedrijf dat zwembaden en sauna's maakt. 'Bij de brand zijn asbestdeeltjes vrijgekomen', meldt de brandweer woensdagmiddag.

De vlammen sloegen kort na de middag uit het dak van het bedrijfspand van de Zwembad Company Venray aan de Nieuwhuisweg in Venray. De brand ging gepaard met grote zwarte rookwolken die vanuit de verre omgeving te zien waren. De brandweer was massaal aanwezig en probeerde de brand te bedwingen en te voorkomen dat deze oversloeg op de naastgelegen panden.

Asbest
Vanwege de zware rookontwikkeling werd al snel opgeschaald naar grip 1 en nog later grip 2. De brandweer heeft flink ingezet om de naastgelegen bedrijven voor de brand te beschermen. Dit is grotendeels gelukt. Een pand achter het bewuste bedrijf heeft wel brand gevat waardoor ook asbest is vrijgekomen. De asbestdeeltjes zijn alleen in de directe omgeving terecht gekomen. De bedrijven worden geïnformeerd door de gemeente. Er is geen asbestgevaar voor de verdere omgeving.

Ramen en deuren gesloten houden
Ook verrichtte de brandweer metingen om het eventueel vrijkomen van schadelijke stoffen te meten. Omwonenden die in de windrichting van de brand liggen werden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Er zijn geen slachtoffers gevallen bij de brand. Over de oorzaak van de brand is op dit moment niets bekend.