woensdag, 12. november 2014 - 15:11 Update: 12-11-2014 15:28

Brand op eerste hulp ziekenhuis Bergen op Zoom

Brand op eerste hulp ziekenhuis Bergen op Zoom
Foto: Archief EHF
Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom is in het Lievensberg ziekenhuis op de afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) woensdag aan het eind van de ochtend rond 10.30 uur brand uitgebroken. Dit meldt het ziekenhuis woensdag.

Er was sprake van een flinke rookontwikkeling, die heeft geleid tot het besluit enkele bouwdelen van het ziekenhuis te ontruimen. Er is geen persoonlijk letsel. In verband met de rookontwikkeling zijn gedeeltes van het ziekenhuis ontruimd. 

De brand kon door de brandweer worden ingeperkt tot het gebied van de SEH, maar de rookontwikkeling ging nog door. De brand is vermoedelijk ontstaan in het plafond. Omdat de schade op de afdeling SEH aanzienlijk is heeft het ziekenhuis besloten dat de SEH in het Lievensberg ziekenhuis dicht blijft tot in elk geval maandagmorgen 17 november 8.00 uur.

Spoedpatiënten zullen worden opgevangen op de SEH in het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal en mogelijk in andere omliggende ziekenhuizen. De eerder ontruimde afdelingen (enkele poliklinieken, functieafdeling, revalidatieafdeling, laboratoria, ziekenhuisapotheek) zijn nog buiten gebruik. Ook werd een aantal operaties voor woensdagmiddag afgezegd. Zodra de brand volledig is geblust en de rookontwikkeling is gestopt, bepaalt het ziekenhuis wanneer deze afdelingen weer gebruikt kunnen worden. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: