zaterdag, 11. januari 2014 - 19:09 Update: 03-07-2014 0:44

Brandweer handen vol aan opruimen drugschemicaliën Venlo

Foto van vaten | Politie
Foto: Politie

De aangetroffen chemicaliën die zaterdagochtend in Maasbree en Venlo werden aangetroffen zijn opgeruimd. Dit meldt de brandweer zaterdag.

‘De wegen die waren afgezet zijn inmiddels vrijgegeven’, aldus de brandweer.

Vaten in de beek
Op de vindplaats aan de Newtonweg in Venlo waren vaten in de beek terechtgekomen. Ook waren er een aantal vaten met de stroom mee gedreven tot aan de andere kant van de snelweg A67. Om de vaten in het water op te ruimen was een speciale machine van het waterschap Peel en Maasvallei en een verreiker nodig.

Hele dag
Het opruimen van de gevaarlijke stoffen heeft bijna de hele dag geduurd. Er is daarbij geen gevaar geweest voor de omgeving. 

Waterkwaliteit
Welke stoffen er in de vaten zaten is niet bekend, ook onbekend is de hoeveelheid die in de beek terecht is gekomen. Het waterschap monitort de waterkwaliteit en heeft tot op heden geen afwijkingen geconstateerd.

Onderzoek politie
De vaten worden door een bedrijf afgevoerd en de politie onderzoekt later deze week wat er precies in de vaten zit. Ook zal de politie proberen de herkomst van de vaten te achterhalen. Vermoedlijk gaat het om chemicaliën die gebruikt zijn bij de productie van drugs zoals XTC.

 
Provincie: