woensdag, 31. december 2014 - 9:11 Update: 31-12-2014 14:41

Brinkspersoneel weer aan de slag, geldautomaten weer bijgevuld

Werknemers geldtransporteur Brinks weer aan het werk
Foto: Archief EHF
Houten

De stakende werknemers van geldtransportbedrijf Brinks gaan woensdag weer aan het werk. De bonden willen stoppen met de staking om te voorkomen dat de consumenten te veel last hebben van de acties. Daarnaast willen ze weer in overleg met de werkgever om een sociaal plan af te spreken.

De bonden willen wel binnen 10 dagen zicht op een oplossing hebben, anders komen er nieuwe acties. Dit melden verschillende media woensdag op basis van berichtgeving van vakbond CNV Vakmensen.

Door de staking bij Brinks raakten steeds meer geldautomaten leeg. Dinsdag waren 710 pinautomaten, een derde van het totale aantal pinautomaten van de Rabobank, leeg. Ook bij tientallen geldautomaten van de ABN Amro en de SNS Bank kon dinsdagmiddag al geen geld meer worden opgenomen. Het zal nog wel enige tijd duren voordat alle pinautomaten wer zijn bijgevuld. Volgens de Rabobank duurt het naar verwachting nog een week. De werknemers van Brinks gaan wel weer aan het werk maar er wordt niet overgewerkt om de lege automaten sneller bij te vullen.

Met de actie protesteerden de werknemers van Brinks tegen de grote reorganisatie bij het bedrijf, waardoor 600 van 1050 banen moeten verdwijnen. Brinks schrapt de banen omdat  de Rabobank, de grootste klant van het bedrijf, in juli dit jaar overstapt naar andere geldtransporteurs.

Provincie: