zondag, 2. februari 2014 - 16:35 Update: 03-07-2014 0:43

Broer (16) en zusje (11) beroofd

Foto van fietspad in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Nieuwegein

Een 16-jarige jongen en zijn 11-jarige zusje zijn zaterdag van hun fiets getrokken in Nieuwegein. Dit meldt de politie zondag.

De jongen fietste zaterdag rond 19.00 uur samen met zijn zusje van 11 jaar vanuit IJsselstein over het fietspad langs de Hollandse IJssel in de richting van Nieuwegein. Halverwege stond een groep van ongeveer vijf jongens langs het fietspad. 

Van fiets getrokken
Toen broer en zus de groep passeerden werden beiden beetgepakt en van de fiets getrokken. De 16-jarige jongen werd mishandeld en beroofd van zijn telefoon en zijn fiets. Zijn zusje viel, maar kon snel weer overeind komen en is verder gefietst om hulp te halen.

Toen de politie arriveerde werd de jongen al opgevangen in een restaurant aan het Parkhout. Hij had verwondingen opgelopen aan onder andere zijn gezicht en is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Agenten hebben de omgeving nog afgezocht en er is een Burgernetactie opgestart. De daders zijn niet meer aangetroffen.


Groepje
De politie wil graag in contact komen met getuigen van de mishandeling of mensen die de groep jongens eerder die avond op het Jaagpad of in de buurt hebben gezien. Het zou gaan om een groep van ongeveer 4 a 5 jongens in de leeftijd van 16 a 17 jaar. Zij hadden een negroide uiterlijk en waren donker gekleed.

Opvallende fiets
De daders hebben de fiets van het slachtoffer meegenomen. Deze fiets heeft bijzondere kenmerken en is nog niet teruggevonden. Het betreft een oud model herenfiets kleur donkergroen. Het heeft een oud bruinleer zadel met klinknagels rondom. Ook de handvatten zijn van bruin leer. Onder het zadel zit een zwart (reparatieset) tasje. Alle informatie over de jongens en/of de fiets kunt u doorgeven aan de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Provincie: