zondag, 9. februari 2014 - 19:05 Update: 10-10-2018 14:57

Brons beeld van oorlogsmonument Vriezenveen gestolen

Foto van een bronzen beeld | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Vriezenveen

Bij het gemeentehuis van Vriezenveen is het bronzen beeld van het oorlogsmonument gestolen. Dit meldt de politie zondag.

Het beeld stond aan de Jonkerlaan en is tussen zaterdag 8 en zondag 9 februari gestolen', aldus de politie die op zoek is naar tips rond de verdwijning. 

Deel van het oorlogsmonument

Het oorlogsmonument staat aan de zijkant van het gemeentehuis aan de kant van de Jonkerlaan. Het beeld stelt een man met gevouwen handen voor en is ongeveer 1 meter groot en 50 cm breed. Het stond op een sokkel met daarin de namen gegraveerd van de inwoners van Vriezenveen die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog.

Zondag ontdekt

Zaterdag rond 18.00 heeft men het beeld nog gezien. Zondagochtend rond 11.00 uur werd de diefstal ontdekt. Een medemerker van de gemeente Twenterand, waar Vriezenveen deel van uitmaakt, heeft aangifte gedaan.Bij de politie is niet bekend wie de maker van het beeld is, maar de gemeente zal deze, indien mogelijk, zo snel mogelijk over de diefstal informeren.

Tweede diefstal

Deze week is al eerder een bronzen beeld op het aangrenzende Manitobaplein gestolen. Het ging toen om een bronzen beeld van een meisje met een dwarsfluit.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: