dinsdag, 18. november 2014 - 12:23 Update: 18-11-2014 20:28

Buitenlandse artsen en verpleegkundigen uit ebolagebieden in bossen Nunspeet opgevangen

Ebola-epidemie in West-Afrika breidt zich verder uit
Foto: Artsen Zonder Grenzen
Nunspeet

Dinsdag is algemeen bekend geworden dat buitenlandse artsen en verpleegkundigen die in de getroffen ebola gebieden hebben gewerkt, in de bossen bij Nunspeet worden opgevangen. Dit tot grote schrik van de inwoners van het dorp en de directe omgeving.

Burgemeester Dick van Hemmen van Nunspeet zei vanochtend op Radio 1 dat hij is geïnformeerd over de risico's en dat hij geen problemen voorziet. "We hebben een inloopavond georganiseerd om de inwoners erbij te betrekken en de ongerustheid bij hen weg te nemen." De inwoners zijn per brief door de gemeente op de hoogte gesteld.

Volgens Artsen Zonder Grenzen gaat het in totaal om zes medewerkers die afkomstig zijn uit landen waar de medische zorg niet toerijkend genoeg is. Nederlandse artsen die terugkeren uit het ebolagebied kunnen gewoon naar huis.

Op socialemedia is inmiddels ophef ontstaan over het plan om buitenlandse artsen en verpleegkundigen in Nunspeet op te vangen. Zo vreest men dat ebola ook gemakkelijk Nederland kan bereiken. AzG benadrukt dat de buitenlandse artsen in principe gezond zijn.

Lees alles over:
Provincie:
Tag(s):