zaterdag, 18. oktober 2014 - 23:45

Burenconflict escaleert in Wijnjewoude

Burenconflict escaleert in Wijnjewoude
Foto: Archief MV
Wijnjewoude

Een conflict tussen buren over het schoonmaken van een sloot met een shovel leidde zaterdag in Wijnjewoude tot twee arrestaties.

Een politieman moest een aantal keren opzij springen om niet door de bak van de shovel te worden geraakt. De agent trok zijn pistool om de machinist van de kraan tot inkeer te laten komen. De bestuurder, een 58-jarige inwoner van de gemeente Ooststellingwerf, werd hierna overmeesterd.

De politie werd rond het middaguur gebeld omdat onenigheid tussen buren over het schoonmaken van een sloot aan de Loksleane escaleerde. Een 62-jarige man zou door zijn 52-jarige buurman zijn bedreigd en zijn geraakt door de shovel waarmee de sloot werd opgeschoond. Door de politie werd de 52-jarige aangehouden. De machinist van de shovel weigerde met zijn werkzaamheden te stoppen. In plaats daarvan zwiepte hij met de bak van het gevaarte richting een politieman. Nadat deze zijn pistool had getrokken, kon de 58-jarige machinist uit de kraan worden gehaald.

De twee arrestanten zijn voor onderzoek ingesloten. De 62-jarige werd door ambulancepersoneel aan verwondingen aan een been behandeld.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):