maandag, 6. januari 2014 - 12:19 Update: 03-07-2014 0:45

Burgemeester bedreigd na arrestaties in Veen

foto van ingrijpen politie | fbf archief
Foto: fbf archief

Bij Omroep Brabant is maandag een anonieme dreigbrief binnengekomen, die bestemd is voor burgemeester Fons Naterop van Aalburg, waar ook het dorp Veen onder valt.

In de brief waarschuwt de schrijver dat de burgervader beter uit kan kijken naar een andere gemeente omdat hij het in Veen 'niet lang meer zal maken'. De brief sluit af met: 'succes verder, wees op uw hoede want een gewaarschuwd mens...

Verder wordt in de brief direct verwezen naar het vertrek van de voorganger van Naterop, burgemeester Buijserd van wie twee auto's ook in vlammen zijn opgegaan. Net als Buijserd zou het ook Naterop niet gaan lukken om het stoken in Veen een halt toe te roepen.  Daarnaast is de briefschrijver boos over het politieoptreden in de nacht van 30 op 31 december. De anonieme briefschrijver zegt onder andere: 'Wat u in de nacht van 30-12-2013 op 31-12-2013 heeft laten zien was écht een perfect staaltje burgervaderschap, écht een dikke pluim waard! Om onschuldige mensen als 'honden' op te ruimen, als een hond te behandelen en onschuldige mensen het oud en nieuw af te nemen. Echt bravo!!'

Aanleiding voor de brief is de arrestatie van 101 jongeren in Veen, op 30 december. De jongeren werden aangehouden omdat ze politie- en brandweermensen belaagden nadat ze een auto in brand hadden gestoken. Ze werden enkele dagen vastgehouden, afgelopen zaterdag kwamen de laatste acht vrij.

De briefschrijver is boos omdat de burgemeester het politie-optreden heeft verdedigd. Ook zou hij hebben ontkend dat er bij de arrestatie geweld is gebruikt en dat de jongeren slecht behandeld zijn na hun aanhouding. De brief zou ook bij de gemeente zijn bezorgd, maar burgemeester Naterop wil geen commentaar geven.

Provincie:
Tag(s):