vrijdag, 18. juli 2014 - 19:41 Update: 18-07-2014 19:48

Burgemeester van der Laan onderbreekt vakantie om vliegramp

Amsterdam

Burgemeester van Amsterdam Van der Laan heeft zijn vakantie onderbroken om 'vanuit de gemeente Amsterdam onze aandacht en zorg te richten op de nabestaanden van de slachtoffers van de vliegtuigramp met de vlucht MH17 van Malaysia Airlines. Dit heeft de gemeente Amsterdfam vrijdag bekendgemaakt.

‘Gisteren heeft zich een ramp voorgedaan die een schok teweeg brengt in onze stad, ons land en de wereld. Mede namens het College van B&W, de Gemeenteraad en alle Amsterdammers, wil ik mijn medeleven uitspreken naar de nabestaanden van de slachtoffers, waar ook ter wereld', laat van der Laan weten.

'Er zijn veel vragen en nog weinig antwoorden. Wel wordt langzaamaan de betekenis van deze ramp duidelijk. Steeds meer krijgt zij voor iedereen een gezicht. Van geliefden, familieleden, vrienden, collega’s of buren.'

'Onder de slachtoffers zijn ook Amsterdammers en mensen die voor onze stad werken, al is dit nog niet officieel bevestigd. Aanvullend op wat het Rijk al doet, zal vanuit de gemeente Amsterdam onze aandacht en zorg gericht zijn op de nabestaanden van de slachtoffers. Om hierbij te helpen zal ik mijn vakantie onderbreken’, aldus van der Laan.