donderdag, 3. april 2014 - 14:49 Update: 03-07-2014 0:38

Cambuur doet aangifte tegen fans

Logo van Cambuur Leeuwarden
Leeuwarden

Tijdens een speciale belegde persconferentie rond het vertrek van trainer Dwigt Lodeweges en de gebeurtenissen die hiermee gepaard ging, heeft aanvoerder Ramon Leeuwin namens de spelersgroep een statement afgegeven.

'We vinden het allemaal heel erg triest en gewoon schandalig wat zich allemaal heeft voorgevallen', aldus Leeuwin. 'We hadden graag het seizoen afgemaakt met de hele technische staf, dus met Dwight Lodeweges als hoofdtrainer. Tot nu toe hebben we het fantastisch gedaan met zijn allen en het is heel erg jammer dat het door een aantal relschoppers zo moet eindigen. We willen Dwight Lodeweges heel veel succes wensen en bedanken voor een prachtig jaar. In de laatste vier wedstrijden van de competitie gaan we er nu alles aan doen en keihard knokken om SC Cambuur in de Eredivisie te houden, ook voor Dwight.

Aangifte
Voorzitter Ype Smid heeft laten weten dat de club aangifte gaat doen tegen de supporters die voor grote tumult zorgde tijdens de training van de club. 'We hebben de rivaliteit tussen de clubs niet onderschat, maar misschien wel de mate van intimidatie en geweld die deze zaak met zich zou meebrengen. Een aantal supporters is letterlijk en figuurlijk in beeld. Er zijn nog geen verdachten opgepakt. Maar alle mogelijke straffen die er zijn, gaan we bekijken. Dat betekent dat we naar strafrechtelijke maatregelen en langdurige stadionverboden kijken.'

Provincie: