zondag, 23. november 2014 - 19:13

Cambuur profiteert van gemiste penalty Boymans

(ELF-Voetbal/Blik op Nieuws) SC Cambuur heeft zondagmiddag een uitermate knappe zege geboekt op bezoek bij FC Utrecht. Even wankelde de ploeg van Henk de Jong op het randje van de afgrond, maar doordat Ruud Boymans een strafschop miste, roken de Friezen bloed. Hetgeen resulteerde in een 1-3 zege.

De laatste wedstrijd van Eredivisiespeelronde dertien werd in de openingsfase gedomineerd door FC Utrecht. Ondanks een vroege blessure bij Willem Janssen kreeg de ploeg na ruim twintig minuten een strafschop. Ruud Boymans was er als de kippen bij om achter de bal te gaan staan en schoot het leer achter Cambuur-doelman Leonard Nienhuis (1-0). Het betekende voor de spits de vijfde achtereenvolgende thuiswedstrijd van de Domstedelingen waarin hij het net wist te vinden.

Ruim tien minuten later ging Etiënne Reijnen in de fout door Kristoffer Peterson naar de grond te werken. Het leverde Utrecht wederom een strafschop op, maar Boymans, die voor dezelfde hoek koos, vond ditmaal de vuisten van Nienhuis, die daarmee zijn ploeg van een ruime achterstand wist te behoeden. Het belang van de redding van de goalie bleek twee minuten later toen Martijn Barto een messcherpe voorzet van Calvin Mac-Intosch tegen de doeltouwen kopte (1-1).

In het tweede bedrijf ging het duel vermakelijk op en neer. Echter was het Cambuur dat het heft steeds meer in handen nam. Furdjel Narsingh was zijn directe tegenstander meerdere malen de baas en ook Bartholomew Ogbeche was gevaarlijk. Het aanvalsduo was na 82 minuten verantwoordelijk voor de 1-2. Narsingh, die de diepte in werd gestuurd door Sander van de Streek, gaf voor op de centrumspits die simpel binnenliep. Diep in de slotfase stond Van de Streek ook aan de basis van de 1-3. De middenvelder speelde invaller Dejan Meleg vrij, die in het dak van het doel schoot.

Door de zege komt Cambuur op de zesde plek in de Eredivisie op slechts vier punten van nummer drie FC Twente. Utrecht bezet de elfde stek en heeft drie punten minder dan de club uit Leeuwarden.