maandag, 10. maart 2014 - 11:52 Update: 03-07-2014 0:40

Cambuur wil financiële compensatie voor supporters

foto van rellen | Archief bon
Foto: Archief bon
Amsterdam

SC Cambuur wil financiële compensatie voor de supporters die zondag zijn gedupeerd door de rellen rond het duel met Ajax (1-1).

Gistermiddag boekte SC Cambuur in de Amsterdam Arena een historisch resultaat door gelijk te spelen tegen landskampioen Ajax. Nog voor de wedstrijd braken er ongeregeldheden uit in het centrum van Amsterdam. Volgens de Friese club zijn hun supporters daar in een afschuwelijke en benauwde situatie terechtgekomen.

Ondanks dat we een mooi en belangrijk punt pakten blijven we als club en supporters toch met een hele zure nasmaak zitten, zo meldt de club op haar site. ''Het gros van het uitvak bleef namelijk door ongeregeldheden eerder op de dag in het centrum van Amsterdam en later bij het stadion nagenoeg leeg. De supporters die met de georganiseerde busreis naar de ArenA zijn afgereisd hebben het stadion zelfs niet eens gezien''.

De club is een onderzoek gestart om alle feiten boven tafel te krijgen. Aan de hand daarvan gaan we passende maatregelen nemen in het belang van onze gedupeerde supporters. In alle gevallen sturen we hierbij aan op een financiële compensatie voor onze meegereisde supporters.

Provincie: