zaterdag, 29. maart 2014 - 18:29 Update: 03-07-2014 0:39

Camerabeelden laten worsteling zien tijdens overval op juwelierszaak

Deurne

Het juweliersechtpaar uit Deurne dat vrijdag te maken kreeg met een overval op hun zaak, is weer thuis. Volgens hoofdofficier van justitie Nieuwenhuizen lijkt het handelen van het echtpaar op zelfverdediging. Dat werd zaterdagavond gezegd op een persconferentie.

20-jarige overvaller bekende van politie

De Deurnese juwelier en zijn vrouw hebben hoogstwaarschijnlijk uit zelfverdediging de twee overvallers van hun zaak doodgeschoten. Een van de doden is een 20-jarige man uit Eindhoven. Hij is een bekende van politie en justitie. De identiteit van de tweede overvaller is nog niet bekend. Dat er meer overvallers betrokken zijn, sluit de politie nog niet uit. De komende dagen doet een Team Grootschalig Opsporing van de politie verder uitgebreid onderzoek in de zaak om te achterhalen wat zich daar exact heeft afgespeeld.

Meerdere wapens

Het blijft nog onduidelijk wat zich precies in de juwelierszaak heeft afgespeeld. Op basis van de camerabeelden is duidelijk geworden dat er een worsteling heeft plaatsgevonden waarbij is geschoten. De overvallers zijn daarbij om het leven gekomen. De juwelier en zijn vrouw werden na het schietincident meegenomen naar het politiebureau. Zoals het er nu uitziet hebben de juwelier en zijn vrouw gehandeld uit zelfverdediging. Het paar mocht zaterdagmiddag naar huis.

In de juwelierszaak werden twee vuurwapens aangetroffen. Voor zover nu bekend is het echtpaar niet in bezit van een wapenvergunning. Het OM onderzoekt of er sprake is van verboden wapenbezit.

Juweliersvrouw wel in winkel

In tegenstelling tot eerdere berichten was de vrouw van de juwelier ten tijde van de overval wel in de winkel aanwezig. Na het schietincident is ze wel naar huis gegaan om op zoek te gaan naar haar dochter. Dat zorgde voor de verwarring.

Tweede overval

De juwelierszaak is in 2010 ook al eens slachtoffer geworden van een overval. Daarbij werd toen niets buitgemaakt.

Burgemeester

De burgemeester zei tijdens de persconferentie dat er in deze zaak alleen maar verliezers zijn. De burgemeester was vanochtend op de plek waar het drama zich heeft afgespeeld.