zondag, 15. juni 2014 - 18:01 Update: 03-07-2014 0:34

Cameras bij de grens om komst wolf in Nederland vast te leggen

Foto van wolf | Sxc
Foto: SXC

De organisatie Wolven in Nederland gaat in de komende maanden samen met natuurbeheerders enkele tientallen camera's ophangen om de wolf in beeld te krijgen

De camera's komen langs een groot deel van de Nederlandse grens met Duitsland te hangen (van Noordoost-Groningen tot aan Nijmegen). Zondag is bij  Winterwijk de eerste 'cameraval' opgehangen. De organisatie Wolven in Nederland wil zo de wolf vastleggen, zo maakt een woordvoerder zondagochtend in het Vara-radioprogramma Vroege Vogels bekend.

De 'wolvenvallen' worden opghangen in stukken natuur van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de provinciale Landsschappen. Aanleiding voor het onderzoek zijn de recente wolvenmeldingen in het Duitse Meppen en in het Duitse Nordhorn, allebei vlakbij de grens met Nederland. Half maart fotografeerde een fotoval bij Meppen een wolf. Twee weken later werd op militair oefenterrein Nordhorn Range, op minder dan 10 kilometer van de grens bij Denekamp, opnieuw een wolf vastgelegd met een cameraval, zo meldt RTV Oost.  Als een cameraval een wolf weet vast te leggen, zou daarmee het bewijs zijn geleverd dat het dier voor het eerst sinds de 19e eeuw weer in Nederland is.

Volgens Wolven in Nederland zijn wolven niet gevaarlijk en gaan ze contact met mensen in principe uit de weg.

Provincie:
Tag(s):