maandag, 31. maart 2014 - 9:51 Update: 03-07-2014 0:39

Cao-overleg vrachtafhandelaar Aviapartner Cargo mislukt

foto van cargo | fbf
Foto: fbf
Schiphol

Het cao-overleg tussen vrachtafhandelaar op Schiphol Aviapartner Cargo en FNV Bondgenoten heeft niks opgeleverd. Dat zegt Jacob de Vries, bestuurder FNV Bondgenoten. "De staking gaat door."

'Aviapartner schoffeert werknemers'
Op verzoek van de werkgever werden zondag de cao-onderhandelingen hervat. De vries: "We zagen dit als een positief signaal, maar eenmaal aan tafel bleek dat Aviapartner met lege handen en zonder middelen was gekomen. Ze bieden nog steeds geen enkele loonsverhoging en ook op het gebied van uitzendkrachten willen ze geen verbeteringen doorvoeren. Enkel met betrekking tot onze eis 'teruggave van ATV-dagen' was de directie bereid om over 4 van de 12 ATV-dagen te onderhandelen. Na twee weken staken, hadden we echt een beter bod van ze verwacht.

Helaas neemt Aviapartner de eisen van de werknemers nog steeds niet serieus. Dit was voor ons aanleiding de onderhandelingen af te breken. Als de directie met 3 x niks komt, valt er weinig te onderhandelen. Sterker nog door verwachtingen te wekken en vervolgens niets te bieden, schoffeert de directie haar medewerkers."

Staking
De stakers geven niet op en hebben besloten door te strijden voor een betere cao. Sinds dinsdag 18 maart 22:00 hebben 150 werknemers het werk neergelegd.