woensdag, 24. december 2014 - 15:46 Update: 24-12-2014 16:21

CBS: Economie toch iets minder gegroeid in derde kwartaal

CBS: Economie toch iets minder gegroeid in derde kwartaal
Foto: Archief EHF
Den Haag

De Nederlandse economie is in het derde kwartaal toch niet met 0,2% gegroeid maar met een tiende procent minder. Dit blijkt woensdag uit de tweede raming het CBS.

‘Op basis van aanvullende informatie, blijkt dat de Nederlandse economie in het derde kwartaal van 2014 met 0,1 procent is gegroeid ten opzichte van het tweede kwartaal’, aldus het CBS. 

Bij de eerste raming, de zogenoemde flashraming gepubliceerd op 14 november, was de groei berekend op 0,2 procent. Het verschil van 0,1 procentpunt is vooral toe te schrijven aan een neerwaartse bijstelling van de investeringen in vaste activa. Het beeld van de economie is bij de tweede raming niet gewijzigd. 

De groei van de Nederlandse economie is vooral te danken aan de export en, in iets mindere mate, aan de investeringen. In 2014 zijn er nu twee kwartalen achter elkaar van lichte groei gemeten, volgend op een eerste kwartaal met krimp. Het herstel van de Nederlandse economie is nog fragiel. Het conjunctuurbeeld laat daarbij al een half jaar geen verbetering zien.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):