donderdag, 10. april 2014 - 22:05 Update: 03-07-2014 0:38

Celstraf geëist tegen gooier vuurwerk in Hilversum

Foto van vuurpijl in fles | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van vuurpijl in fles | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Hilversum

Een 23-jarige man uit Hilversum heeft op Nieuwjaarsnacht 2014 illegaal vuurwerk vanaf een balkon richting een groep mensen gegooid die voor poppodium De Vorstin aan de Koninginneweg in Hilversum stonden.

Zeven van deze mensen hebben nog steeds last van gehoorverlies, littekens en oorsuizen. Een persoon liep zelfs een gekneusd borstbeen op. De officier van justitie eiste vandaag voor de rechtbank in Lelystad een gevangenisstraf van anderhalf jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Het personeel van De Vorstin stond 1 januari 2014 vlak na twaalven buiten met champagne te toosten op het nieuwe jaar. Middenin de groep ontplofte opeens een stuk vuurwerk.

De bom was gegooid vanaf een balkon boven De Vorstin. Verschillende mensen die samen met de verdachte aanwezig waren op een feest hebben verklaard dat de verdachte het vuurwerk heeft gegooid en dat het richting de groep is gegooid. De officier van justitie achtte wettig en overtuigend bewezen dat verdachte een stuk vuurwerk, waarvan hij wist dat het illegaal vuurwerk was, richting een groep mensen heeft gegooid. Hij heeft daarmee opzettelijk de mensen in de groep die voor de deur stonden zwaar lichamelijk letsel toegebracht of in elk geval de kans dat ze dat zouden krijgen op de koop toe genomen. "Hij heeft daarmee het leven en in elk geval de gezondheid van een grote groep mensen in gevaar gebracht. Zonder enige aanleiding of reden," aldus de officier.

Provincie:
Tag(s):