donderdag, 22. mei 2014 - 16:58 Update: 03-07-2014 0:36

Celstraf voor stagiaire (28) na ontucht met leerlingen

Foto van rechter in toga | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van rechter in toga | Archief EHF
Foto: Archief EHF
’s-Hertogenbosch

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 28-jarige stagiaire veroordeeld tot een gevangenisstraf van 90 dagen, waarvan 87 dagen voorwaardelijk en een werkstraf van 200 uur.

De vrouw uit ’s-Hertogenbosch pleegde vorig jaar zomer ontucht met twee van haar leerlingen.

In de periode juni tot en met augustus vorig jaar pleegde de vrouw ontucht met een 15-jarige jongen en een meisje van dezelfde leeftijd. De jongen en het meisje waren leerlingen op de school waar de vrouw stagiaire was.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er onder meer rekening mee dat de verdachte verregaande seksuele handelingen heeft verricht met twee aan haar opleiding toevertrouwde leerlingen. De vrouw heeft de lichamelijke integriteit van de jongen en het meisje geschonden. Daarnaast weegt de rechtbank in het voordeel van de verdachte onder meer mee dat uit het rapport van een psycholoog blijkt dat zij verminderd toerekeningsvatbaar is. Ook kent deze strafzaak veel mediabelangstelling, en dit heeft zijn weerslag op het leven van de vrouw.

Aan de voorwaardelijke straf koppelt de rechtbank de bijzondere voorwaarde dat de vrouw zich gedurende de proeftijd gedraagt naar voorschriften en aanwijzingen van de reclassering. Anders dan het advies van de reclassering, verbindt de rechtbank geen klinische behandelingsplicht aan de voorwaardelijke straf. De verdachte geeft aan gemotiveerd te zijn de behandeling te ondergaan en de behandeling kan in een vrijwillig kader plaatsvinden. Daarbij weegt de rechtbank mee dat het recidiverisico ook zonder die klinische behandeling als laag wordt ingeschat.

Provincie:
Tag(s):