maandag, 21. juli 2014 - 15:27 Update: 21-07-2014 20:53

Celstraffen in ‘Bandidos-zaak’ Maastricht

Celstraffen in ‘Bandidos-zaak’ Maastricht, voor wapenbezit Geleen vrijgesproken
Foto: archief
Maastricht

Maandag heeft de rechtbank Limburg in een strafzaak tegen vijf verdachten, van wie vier lid zijn van de motorclub Bandidos, gevangenisstraffen en geldboetes opgelegd.

De verdachten zijn allen veroordeeld voor het bezit van wapens, in sommige gevallen in combinatie met (bijbehorende) munitie. De opgelegde straffen variëren van onvoorwaardelijke gevangenis straffen tot geldboetes. 

Twee verdachten, de 50-jarige H.R. uit Nieuwstadt en de 50-jarige K.V. uit Geleen, zijn, naast het bezit van wapens, schuldig bevonden aan het bezit van soft- en harddrugs. H.R. kreeg een gevangenisstraf van 10 maanden opgelegd en K.V. 5 maanden.

Vrijgesproken wapens Geleen
De straffen zijn in de meeste gevallen fors lager dan de eis van de officier van justitie, omdat de verdachten zijn vrijgesproken van het bezit van de wapens en munitie die verstopt waren op een perceel in Geleen, dat door de officier van justitie werd aangeduid als "het clubhuis van de Bandidos". De rechtbank acht niet bewezen dat de verdachten wisten dat deze wapens en munitie op het terrein verstopt waren. Het feit dat vier verdachten lid waren van de Bandidos maakt dat niet anders, aldus de rechtbank.

Provincie: