woensdag, 17. september 2014 - 8:20 Update: 17-09-2014 13:17

Chaos op station Vlaardingen-Oost na ramkraak geldautomaat

Auto rijdt in op station Vlaardingen-Oost
Foto: Archief MV
Vlaardingen

Onbekenden hebben in de vroege ochtend van 17 september een ramkraak gepleegd op NS-station Vlaardingen Oost.

Een personenauto werd het stationsgebouw ingereden en een geldautomaat werd beschadigd. Het is onbekend of de dader(s) iets hebben buitgemaakt. Niemand raakte gewond en er zijn geen aanhoudingen verricht.

Rond 04.30 uur boorde een Volkswagen Golf zich in het stationsgebouw, waarna direct brand uitbrak. Nadat de brandweer de brand meester was en klaar was met blussen, zette de politie het gebouw af voor sporenonderzoek. Rond 09.00 uur werd het pand door de politie vrijgegeven. Station Vlaardingen-Oost is inmiddels weer open.

De ramkraak werd gepleegd met een grijze Volkswagen Golf die in de nacht van 12 op 13 september op de Sweelinckstraat in Vlaardingen werd gestolen. De politie heeft de auto voor onderzoek in beslaggenomen. De politie wil graag weten of er mensen zijn die de Golf in de tussentijd ergens hebben gezien.

Zij worden gevraagd contact met de politie op te nemen. De politie komt uiteraard ook graag in contact met mensen die rond 04.30 uur iets of iemand hebben gezien bij het stationsgebouw aan het Burgemeester van Lierplein. Wie informatie heeft die de politie helpt in het onderzoek, kan bellen naar 0900-8844 en vragen naar de recherche van district Waterweg Noord. Anoniem bellen kan naar 0800-7000.

Provincie:
Tag(s):