zaterdag, 27. december 2014 - 11:11 Update: 28-12-2014 13:21

ChristenUnie wil nog dit jaar spoeddebat over wet topinkomens

ChristenUnie wil spoeddebat over topinkomens
Foto: Archief EHF
Den Haag

Als het aan de ChristenUnie ligt, komt er nog dit jaar een spoeddebat over het uitstel van de invoering van de wet die de topinkomens in de (semi)publieke sector moet inperken.

De partij wil daarmee bewerkstelligen dat de VVD-minsters Blok (Wonen) en Schippers (Volksgezondheid) alsnog de veelverdieners in de woning- en zorgsector met ingang van 1 januari gaan korten. Dit schrijft het AD zaterdag. CU-Kamerlid Gert-Jan Segers in de krant: 'Het kan natuurlijk niet dat één minister zijn uiterste best doet een regeling snel ingevoerd te krijgen en twee anderen dan lopen te treuzelen.´

Afgelopen maandag werd de wet op de topinkomens in de (semi)publieke sector aangenomen in de Eerste Kamer. Het is de bedoeling dat deze wet per 1 januari 2015 ingaat. Maar afgelopen dinsdag lieten minister Blok en minister Schippers laconiek weten dat ze het 'te kort dag vinden' om de wet dan al in te voeren.

De CU eist nu van minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) uiterlijk maandag een brief met uitleg. De partij wil weten wat de minister van deze vertragingstactiek vindt. Wat de VVD-ministers niet zou lukken, lukt PvdA-minister Bussemaker overigens wel. Zij slaagt in haar sector, het onderwijs, er wel in de topinkomens op tijd te korten.

Segers (CU) heeft goede hoop dat een meerderheid van de Tweede Kamer zijn verzoek om terug te komen van het reces zal steunen.

Provincie:
Tag(s):