zondag, 30. november 2014 - 14:19 Update: 30-11-2014 14:32

Clubhuis politiehondenvereniging Schijndel afgebrand

Schijndel

Zondagmorgen werd het clubhuis van politiehondenvereniging "De hond in het bos" aan de Oude Dijk in Schijndel getroffen door een verwoestende brand. Kort voor 8.00 uur werd de brand gemeld bij de brandweer.

Om de brand te bestrijden zette de brandweer twee blusvoertuigen in. Tijdens het uitbreken van de brand was niemand aanwezig in het pand, er vielen mede daardoor ook geen gewonden.

Met een overdrukventilator werd de grote hoeveelheid rook welke bij de brand vrijkwam uit het clubhuis verdreven. Om de brand volledig te kunnen blussen moest de brandweer het nodige breekwerk verrichten. In het clubhuis bevonden zich enkele gasflessen, deze werden door de brandweer in veiligheid gebracht en gekoeld in een naastgelegen sloot. De nabluswerkzaamheden hebben nog de nodige tijd in beslag genomen.

In alle vroegte kwamen zondagmorgen enkele leden van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging "De hond in het bos" een kijkje nemen bij hun clubhuis. Onder hen ook enkele leden welke de club in 1976 mee hadden opgericht. De schade is enorm, niet alleen het clubhuis is verwoest, ook alle attributen zijn verloren gegaan. Over de oorzaak tast men nog in het duister maar brandstichting wordt niet uitgesloten. Een brandonderzoeker van de brandweer is diezelfde ochtend nog gestart met een onderzoek.

Provincie:
Blik op 112: